Directeur Skills Netherlands overleden, wedstrijd gaat door

Jos de Goey, algemeen directeur van WorldSkills Netherlands en president van WorldSkills International, is vrijdag 21 februari plotseling overleden. Dat schrijft het bestuur van de vakwedstrijden op de website. De wedstrijden van Skills The Finals, van 4 tot en met 8 maart in Leeuwarden, gaan door.

„Onze algemeen directeur en tevens president van WorldSkills International, Jos de Goey, is op vrijdag 21 februari in de leeftijd van 56 jaar geheel onverwacht overleden. We kunnen het nog niet bevatten. Met het overlijden van Jos verliest het team van WorldSkills Netherlands een charismatische, bevlogen en zeer betrokken directeur. In onze gedachten zijn wij bij zijn vrouw Anouschka en hun kinderen Charlotte en Torsten”, schrijven vertegenwoordigers van het bestuur en team van WorldSkills Netherlands op de website.

Vakwedstrijden op de kaart

Jos de Goey stond aan de basis van WorldSkills Netherlands en heeft de organisatie voor vakwedstrijden in Nederland op de kaart gezet. „Zijn visie en ambitie waren het instrument om jonge vakmensen kansen te geven hun talenten verder te ontwikkelen. Dat was ook zijn wens om dit met zijn bestuursfunctie internationaal een hogere vlucht te geven.”

Ook het bestuur van de MBO Raad reageert op het overlijden van De Goey: „De MBO Raad en World Skills Netherlands werken nauw met elkaar samen om met de Skills-vakwedstrijden het beroepsonderwijs in het licht te zetten. Jos stond aan de wieg van de vakwedstrijden in Nederland. Hij geloofde als geen ander in de kracht van dit instrument om jonge vakmensen de kans te geven hun talenten te laten zien en te ontwikkelen. Hij was een ‘believer’ van het eerste uur en zette zich tot het uiterste in om iedereen in ons land en ver daarbuiten ‘believer’ te laten worden.”

Versoberde wedstrijden

De wedstrijden van Skills The Finals, de nationale kampioenschappen voor beroepen die van 4 tot en met 6 maart in Leeuwarden plaatsvinden, gaan in versoberde vorm en met een aangepast programma door.

De finales voor de hoveniers hebben al plaatsgevonden tijdens TuinIdee in Den Bosch. Tijdens Skills The Finals wordt wel een internationale oefenwedstrijd Landscape gardening georganiseerd. De Nederlands kampioenen oefenen hier met de deelnemers van Finland en Oostenrijk ter voorbereiding op EuroSkills Graz.

Bron en foto: World Skills Netherlands

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties