Goud voor Helicon bij Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Thijs Janssen en Guus Kanters van team Helicon uit Nijmegen zijn zaterdag gekroond tot winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Tijdens de finale op consumentenbeurs TuinIdee in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch kregen zij de meeste punten voor hun tuin.

Het niveau van de competitie lag hoog dit jaar, zo constateerde de jury. Het winnende team blonk volgens de jury uit in de nauwkeurige maatvoering. „Ze hebben zeer vakkundig doorgewerkt, en steeds de rust bewaard”, aldus juryvoorzitter Bas van Swigchem. „Dat belooft wat voor EuroSkills, want daar zijn dat soort vaardigheden enorm belangrijk.”

Vooraan van links naar rechts: coach Huub van Aar, Thijs Janssen en Guus Kanters. Achter: VHG-directeur Egbert Roozen en juryvoorzitter Bas van Swigchem. (Foto: VHG)

In september zullen Thijs en Guus de nationale titel verdedigen tijdens EuroSkills in Graz, Oostenrijk. „Super!”, is hun enthousiaste reactie. „Dit was al een geweldige ervaring”, aldus Thijs. „We hebben in deze dagen zóveel geleerd! Bijvoorbeeld om onder druk goed te blijven samenwerken, ook als het soms tegenzit”, zegt Guus.

Technische uitdagingen

De opdracht voor de tuin van 25 m2 bevatte dit jaar uiterst pittige technische uitdagingen. Hoge bergen, klaterende beken, gletsjerkeien, Oostenrijkse Dennen vormden de inspiratie voor deze tuin met een knipoog naar het Europese Kampioenschap van dit jaar in Oostenrijk. Er zat veel meetwerk in de schutting en de vijver. „Bijna geen haakse hoeken”, aldus Guus. „We moesten vanuit meerdere punten meten, ook in het werk. Dat maakte het lastig.”

Op de tweede plaats eindigde het team van Zone.college uit Zwolle. Het brons ging naar het team van het Zone.college uit Almelo. Team Helicon uit Boxtel werd vierde.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties