Donker Groep geeft 40.000 heesters aan scholen en zorg

Donker Groep stelt 40.000 heesters beschikbaar voor scholen en zorginstellingen. De groenvoorziener doet dat om te vieren dat IVN en Donker vanaf 24 juni samenwerken.

Uitgangspunt is een gedeelde missie van Donker en IVN: jong en oud laten genieten van een groene en gezonde omgeving. De 40.000 heesters die Donker beschikbaar stelt zijn doorgekweekt op bepaalde eigenschappen. Daarbij gaat het om een sterke groeiontwikkeling, bloei, besdracht en nectarbijdrage, afvang van fijnstof, geluidsreductie en extra CO2 vastlegging.

Buitenlespakket

De komende 4 jaar is IVN natuureducatiepartner van Donker Groep. Dat betekent dat elke school of kinderopvanglocatie waar Donker een groen plein aanlegt, een abonnement op het buitenlespakket van IVN krijgt.

Anja Kanters, directeur Donker Groep, is blij met de samenwerking: „Als volwassenen weten we gelukkig nog hoe blij we waren met buitenspelen in het groen en hoe ons dat gevormd heeft. Dat is het vertrekpunt bij de speelplekken van Donker Groep en dat wordt geweldig versterkt met de buitenlespakketten van IVN: krachtige samenwerking die smaakt naar meer!”

Plantinstructie

Donker helpt scholen met een stap-voor-stap instructie om de bodem plantklaar te maken. De eerste afhaaldagen voor de gratis planten waren op 3 en 4 juli. Ook komende vrijdag en zaterdag 10 en 11 juli kunnen scholen en zorginstellingen planten afhalen in Amstelveen. Klik hier voor meer informatie en om de gratis planten te bestellen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties