Eerste aanvragen binnen voor Impulsregeling Klimaatadaptatie

  De eerste aanvragen voor de Impulsregeling Klimaatadaptatie zijn binnen. Overheden hebben in het Bestuursakkoord Klimaatadaptatie afgesproken om de komende jaren ten minste €600 miljoen te investeren in de klimaatplannen. Zo gaat er geld naar maatregelen om water te bergen en afvoercapaciteit te vergroten door ruimtelijke ingrepen zoals ontstenen, afkoppelen en de aanleg van infiltratiemogelijkheden.

  Steeds meer gemeenten, waterschappen en werkregio’s zijn aan de slag met klimaatadaptatie. Via stresstesten, risicodialogen en uitvoeringsagenda’s zetten ze de stap richting uitvoering. Om die uitvoering een impuls te geven, is in het Bestuursakkoord Klimaatadaptatie afgesproken om hierin €600 miljoen te investeren.

  Er zijn inmiddels vier aanvragen ontvangen, waarvan er twee zijn afgehandeld en goedgekeurd. Naast de complete aanvragen zijn er zeven aanvragen in concept binnen. Wie voor 90 à 95% klaar is met de aanvraag, kan deze als conceptaanvraag laten toetsen.

  Verder lezen

  Lees het hele artikel over de Impulsregeling nu op PlatformGroen. Dit is tot het eind van het jaar gratis voor abonnees van Tuin en Landschap.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties