Extra geld gemeenten voor groene daken

  Diverse gemeenten stellen extra geld ter beschikking voor de aanleg van groene daken. Gemeenten maken aan het begin van het jaar bekend hoeveel subsidie voor groendaken beschikbaar is, maar in veel gevallen is dit bedrag al halverwege het jaar uitgegeven.

  Amsterdam en Utrecht gaan daarom extra geld uittrekken om aan alle aanvragen voor subsidie voor groene daken te kunnen voldoen.

  Amsterdam

  De gemeente Amsterdam stelde aan het begin van het jaar €500.000 beschikbaar voor groene daken. Dit bedrag is inmiddels vergeven. Daarom wordt tot het einde van het jaar €400.000 extra uitgetrokken voor subsidie voor groene daken.

  In totaal trekt Amsterdam dit jaar €950.000 uit voor vergroening, waarvan €50.000 voor groene gevels.

  Utrecht

  De gemeente Utrecht trekt dit jaar €50.000 extra subsidie uit voor bewoners en bedrijven die een groen dak willen aanleggen. De gemeente stelde eerder dit jaar ook al €50.000 beschikbaar, maar door het hoge aantal aanvragen was dit bedrag in juli al op.

  Groene daken leveren een bijdrage aan het klimaatbestendiger maken van de stad en daarom is tot eind 2018 nog eens €50.000 beschikbaar gesteld. Subsidie aanvragen kan vanaf donderdag 30 augustus.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties