Groene infrastructuur centraal tijdens 10e Boominfodag

Op woensdag 6 en donderdag 7 juni vindt in De Basiliek in Veenendaal de 10e editie plaats van de Nederlandse Boominfodag. Thema van deze jubileumeditie is Bomen en Groene Infrastructuur.

Net als bij voorgaande edities zal er, naast een gevarieerd programma aan lezingen, een beursvloer zijn waar 22 bedrijven en organisaties zich presenteren. Daar waar in het verleden tijdens de Nederlandse Boominfodag de boom volledig centraal stond, zal de scope tijdens dit congres breder zijn.

Programma
Robert Smid zal vertellen over het project Trudo Vertical Forest, naar voorbeeld van Bosco Verticale in Milaan, waar Du Pré groenprojecten bij betrokken is.  Dirk Doornenbal, directeur van Nationale Bomenbank, geeft een presentatie over de ‘geheimen’ van het succesvol verplanten van grote bomen.

In 2016 is een i-Tree pilot gestart in vijf gemeenten in Nederland waarbij verschillende projectgebieden binnen de gemeenten zijn opgenomen in i-Tree Eco. Voor dit project is Platform i-Tree Nederland opgericht, een samenwerking tussen overheid, wetenschap en het bedrijfsleven. Wendy Batenburg en David van Uden presenteren de eerste resultaten van de pilot.

Xylella fastidiosa

Ook zijn er internationale sprekers zoals de Japanse Kazunari Kadokura die vertelt over geneesmiddelen uit Amsterdamse iepen en de Zweedse Stefan Junestrand die uitlegt hoe blockchain een rol kan spelen bij stedelijke groene infrastructuur. Ook komen diverse boomziekten aan bod zoals Xylella fastidiosa, essentaksterfte en plaaginsecten als de essenprachtkever.

Voor meer info en aanmelden kijk op www.boominfodag.nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties