Groene Sector Vakbeurs breidt Groene Inspiratiepark uit

Het Groene Inspiratiepark wordt tijdens de Groene Sector Vakbeurs 2018 vergroot. Dit concept werd in 2017 voor het eerst toegevoegd aan de beurs. Toen bestond het nog uit een gedeelte van een beurshal,  in 2018 wordt het concept uitgebreid naar een volledige beurshal.

Nieuw is ook dat de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg in het park wordt gehouden. Het Groene Inspiratiepark steekt in op duurzaamheid, innovatie en onderscheidend vermogen met een directe vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

Het Groene Inspiratiepark dient als inspiratietuin voor zowel gemeenten (groen in de openbare ruimte) als de hovenierssector (hoveniersbedrijven, groenvoorzieners, boomverzorgers en dak- en gevelbegroeners). In dit park komen alle onderdelen van het vak samen.

Kennistheater

Het gaat niet alleen om de aanleg van tuinen, maar ook om het onderhoud, van de bodem tot het groen en alles wat daartussen zit. In het hart van het park ligt een kennistheater waar bezoekers geïnspireerd worden door lessen uit de praktijk. Ieder uur worden hier korte kennissessies van circa twintig minuten gehouden.

Compleet platform

„We breiden dit initiatief verder uit om de bezoeker nog vollediger te inspireren”, zegt Ramon Schlepers namens de beursorganisatie. „De Groene Sector Vakbeurs wil een compleet platform zijn voor doeners in het groen. In dit park verbinden we de dagelijks praktijk met innovatieve oplossingen. Het is ons doel om bezoekers te laten leren, om vervolgens samen met hen tot oplossingen te komen die toepasbaar zijn in hun dagelijks praktijk.

Initiatiefnemers van Het Groene Inspiratiepark zijn Husqvarna, Espalier, Van Vliet Kastanjehout en Innogreen. Evenementenhal faciliteert het concept.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties