Tuin en Landschap Tips Groene tips voor Leeuwarden Friesland 2018

Groene tips voor Leeuwarden Friesland 2018

0

De Koning en Koningin gaven vorig weekend het officiële startsein voor Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Naar welke groene evenementen kunt u uitkijken?

Op het gebied van groen, tuin en landschap is er komend jaar genoeg te doen in de provincie Friesland. We zetten een aantal groene evenementen voor u op een rijtje:

Verftuin
Farm of the World legt de Nederlandse verftuin van de Chelsea Flower Show 2016 opnieuw aan. Dit gebeurt op één van de binnenplaatsen van de Blokhuispoort in Leeuwarden. Vanaf april is de verftuin zes maanden lang te bezichtigen.

Silence of the Bees
In de Botanische tuin de Kruidhof in Leeuwarden staat 2018 in het teken van de bij met het programma ’Silence of the Bees’. Niet alleen geeft de Kruidhof informatie wat je kunt doen voor de bij in de tuin en het landschap, ook kun je in de botanische tuin luisteren hoe bijengeluiden omgezet kunnen worden tot een muziekstuk.

Workshop ecokathedralen bouwen
Stichting Tijd die het gedachtegoed van Louis le Roy bewaakt en voortzet, organiseert een reeks workshops ’ecokathedralen bouwen’. Hoe doe je dat en welke locaties zijn geschikt?

Landschapskunstwerken
Voormalig Oerol-directeur Joop Mulder staat aan het roer van Sense of Place. De komende jaren zullen langs de kust vanaf Den Helder in Noord-Holland tot aan de Dollard in Groningen allerlei landschapskunstwerken worden aangelegd. Daarmee kan de unieke ontstaansgeschiedenis van de kustlandschappen worden beleefd, the sense of place.

Watermoestuin
Op het terrein van het Wetsus-gebouw is door hoveniersleerlingen van het Nordwin College een watermoestuin aangelegd met vergeten watergroenten als slanke waterkers en breed pijlkruid. In de waterbar bovenop de terp kun je gerechten met deze groenten proeven.

Kijk voor het volledige programma van Leeuwarden Friesland 2018 op www.friesland.nl.

Leeuwarden Friesland 2018
Een van de landschapsprojecten van Sense of Place. Foto: Ruben Hamelink

Reageer op dit artikel

avatar