Groenkeur organiseert Groenspiratie

De nieuwe editie van Groenspiratie, het inspiratie-evenement van Groenkeur, vindt dinsdag 6 februari plaats bij Burgers’ Zoo in Arnhem. De bijeenkomst vindt plaats in het auditorium.

Speciaal voor deze dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in het nieuwe Mangrovebos. Daarnaast staan er diverse sprekers op het programma die vertellen over innovaties en trends op het groene vakgebied. Speciale aandacht is er voor ‘groenstedelijke’ ontwikkelingen.

Programma

Het programma start om 15.00 uur met bijdragen van:

-Dick Oosthoek, directeur Groenkeur, over trots en zijn ambitie om opdrachtgevers, bedrijfsleven en Groenkeur te verbinden. ‘Krijgt Groenkeur de voorkeur?’

-Alex van Hooff, directeur van het familiebedrijf Burgers’ Zoo, is een evolutionair ondernemer die zichzelf een exotische boer noemt. Hij vertelt over het groen in zijn dierentuin en het in juli 2017 geopende Mangrovebos.

-Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Hij weet met enthousiasme, energie én humor zijn publiek en opdrachtgevers te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken. Op ingenieuze wijze integreert hij dak- en binnentuinen in zijn ontwerpen.

-Arnold van Vliet, bioloog verbonden aan Universiteit Wageningen, bestudeert jaarlijks terugkerende verschijnselen in de natuur. Dit beeld helpt de samenleving zich aan te passen aan de veranderingen in de natuur die optreden als gevolg van verandering in weer en klimaat. Hij vertaalt wetenschap naar het publiek en is bekend van onder meer Muggenradar, Tekenradar en Allergieradar.

Aanmelden kan via de website van Stichting Groenkeur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties