Hardenberg

Hardenberg was vorige week weer even het middelpunt van de Nederlandse groensector. Wat best knap is voor een plek die zo’n drie kwartier rijden van de snelweg ligt. Maar één keer per jaar zijn de Evenementenhallen ’the place to be’ voor groenminnend Nederland.

Ga maar na wat er allemaal op de beursvloer voorbij kwam. De Innovatie Award werd – voor de tweede keer alweer – uitgereikt voor de beste innovaties op gebied van Tuin & Park en Groene Inrichting. De VHG trapte het 100-jarige jubileum af met een nieuwjaarsbijeenkomst voor een paar honderd leden en genodigden.

De Duurzaamste hovenier van Nederland werd voor het derde jaar op rij op de Groene Sector Vakbeurs bekend gemaakt. Ook dit keer werden twee duurzame bedrijven met de titel bekroond.

De eerste kwalificatieronde voor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg werd gehouden op de beursvloer; de winnaar gaat strijden om de Nederlandse titel. Traditioneel werd er weer gestreden om de Kettingzaag Cup, georganiseerd door het Axetreme Team. Daarnaast maakte het Makita Carving Team prachtige houten sculpturen met de kettingzaag.

Naast al deze activiteiten en awards waren er tal van lezingen, over het klimaat, over de eikenprocessierups en over groene schoolpleinen. Er liep alle dagen een eikenprocessierupsman over de beurs, volledig in beschermende kleding. Er werden groene ballen uitgedeeld, naast emmers, pennen en andere gadgets. En er waren weer meer deelnemers dan andere jaren, die allerhande producten en diensten voor de groensector aan de man of vrouw brachten.

Wat wel opviel is dat het Groene Inspiratieplein wat kleiner was dan vorig jaar. Dat is de enige trend waarvan we hopen dat die volgend jaar niet doorzet.

guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jurgen van der Spoel
Jurgen van der Spoel
4 jaren geleden

Beste Ralph,

Ten eerste ligt Hardenberg niet in Drenthe maar in Overijssel.
Daarnaast ben je vanuit Hardenberg in een half uur op de A28 bij Zwolle en binnen een kwartier op de A37 van Hoogeveen naar Klazienaveen.
Hardenberg is de ‘place to be’ vanwege de ‘Kracht van gewoon doen’.

Groeten uit Hardenberg

tel
Beheerder
tel
4 jaren geleden
Antwoord aan  Jurgen van der Spoel

Hallo Jurgen,

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, Hardenberg ligt in Overijssel. Mea culpa!
Wat die snelweg betreft; ik heb het geklokt (en heb me netjes aan de maximum snelheid gehouden) en het was toch echt ruim 40 minuten naar de A28, gemeten vanaf de parkeerplaats van de Evenementenhal. De snelweg naar Klazienaveen ligt dan weer niet op mijn route…
Verder niets dan lof over Hardenberg!

Met vriendelijke groet,

Ralph Mens