Henk Werner nieuw bestuurslid Stichting Groenkeur

Henk Werner (66) is per 1 oktober 2019 benoemd tot bestuurslid van Stichting Groenkeur als vertegenwoordiger vanuit de boomverzorging. Hiermee volgt hij Pieter-Jan de Winter op die twaalf jaar bestuurslid was namens dit vakgebied.

Werner geeft zijn ideeën over boomverzorging al ruim dertig jaar lang vorm bij Pius Floris Boomverzorging. Naast zijn jarenlange ervaring bij Pius Floris zet Henk Werner al eerder zijn kennis in voor Groenkeur als lid van het College van Deskundigen. Ook is hij actief binnen de werkgroep van CROW die zich bezighoudt met de herijking van de RAW-systematiek voor bestekken.

Driehoek
Werner vindt vooral dat de driehoek kwaliteit, vakmanschap en opleiding in evenwicht moet zijn. „Kwaliteit is iets dat in een goed samenspel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer tot stand moet komen. De daaraan te stellen eisen zouden onafhankelijker moeten zijn en breder gedragen moeten worden”, aldus Werner. Als bestuurslid ziet Henk Werner het als zijn uitdaging Groenkeur naar een hoger plan te tillen.

Werner wil een breed draagvlak voor het keurmerk creëren, door het aantrekkelijker en bekender te maken. Bovendien ziet hij graag een groei in het aantal deelnemers die voor hun vakmanschap staan. Daarnaast is hij van mening dat er op het gebied van scholing meer structuur moet komen, waardoor de wildgroei in opleidingen stopt.

Stichting Groenkeur
Groenkeur is een onafhankelijk keurmerk voor de groene sector in het fysieke domein. Stichting Groenkeur stelt zich tot doel de kwaliteit van het vakmanschap en het duurzaam ondernemen van de groenprofessionals te bevorderen. Een Groenkeur-certificaat verzekert opdrachtgevers ervan dat de kwaliteit periodiek wordt gecontroleerd door een onafhankelijke certificatie-instelling.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties