‘Hitte, extreme neerslag en droogte grote uitdaging voor de stad’

  Door de opwarming van de aarde wordt het in steden nog warmer. Daarnaast vormen extreme neerslag en droogte een steeds grotere uitdaging voor de stad. Dat is een van de conclusies uit het rapport Klimaatsignaal ’21 van het KNMI.

  Het KNMI brengt om de circa zeven jaar nieuwe klimaatscenarios uit. De volgende publicatie wordt medio 2023 verwacht. Met het Klimaatsignaal’21 geeft het KNMI een tussentijdse stand van zaken. 

  Het Klimaatsignaal’21 is gebaseerd op het zesde rapport van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, dat in augustus is verschenen. In het rapport is deze kennis aangevuld met waarnemingen en onderzoek van het KNMI.

  Door mens veroorzaakt 

  Het IPCC heeft deze zomer vastgesteld dat de opwarming van de aarde door de mens is veroorzaakt. Ook concludeerde het klimaatpanel dat met de huidige uitstoot van broeikasgassen de atmosfeer over 10 jaar al zoveel broeikassen bevat dat de 1,5 °C grens waarschijnlijk permanent overschreden wordt. 

  Lees ook het uitgebreide artikel over de presentatie van het rapport Klimaat’21 op PlatformGroen (met inlog). Abonnees van Tuin en Landschap en De Boomkwekerij hebben tot het einde van het jaar gratis toegang tot het platform.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties