Hoveniersopleiding Lentiz nieuwe Groene Hotspot voor Zuid-West Nederland

  Lentiz is de nieuwe Groene Hotspot voor Zuid-West Nederland. De hotspot is een kennis- en expertise punt, verbonden met bedrijven. Op 12 oktober is door de VHG de titel van Groene Hotspot officieel toegekend aan Lentiz | MBO Maastland en Lentiz | MBO Oostland.

  De scholen van Lentiz kunnen op deze manier de komende jaren intensief samenwerken met hoveniers- en groenbedrijven uit de regio. Er komen oud-studenten langs om te vertellen over hun werk of hun bedrijf. Ook worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd en zijn er regelmatig gastlessen. Verschillende bedrijven spelen hierbij een rol, waardoor studenten kunnen bepalen wat bij hen past. „Voor bedrijven gunstig, want je krijgt een student op je bedrijf, die gemotiveerd is en weet wat hij wil. Voor studenten interessant om te zien wat er allemaal mogelijk is”, aldus Cees de Jong, directeur van Lentiz | MBO Oostland.

  Lentiz hotspot
  Lentiz is de nieuwe hotspot voor Zuid-West Nederland. Foto: Lentiz

  Vernieuwing in de sector

  De samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven zorgt ook voor vernieuwing in de sector. Hierdoor kunnen veranderingen en innovaties in de hoverniesbranche eenvoudig hun weg vinden in het onderwijs, namelijk als onderdeel van het lesmateriaal.

  Arjan Blansjaar, directeur Lentiz | MBO Maasland: „Duurzame thema’s die juist in deze tijd steeds belangrijker worden, zullen hier in Maasland, maar ook in Bleiswijk verder worden uitgediept. Denk hierbij aan hittebestrijding op plaatsen waar veel stenen zijn, het opvangen of het juist snel kunnen lozen van te veel regenwater. Maar ook duurzame dak- en gevelbekleding. Het zijn allemaal thema’s waar onze mbo-studenten mee aan de slag gaan.”

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties