Tuin en Landschap nieuws Kasteelterrein Chaumont-sur-Loire voorlopig dicht

Kasteelterrein Chaumont-sur-Loire voorlopig dicht

0

Het kasteelterrein in Chaumont-sur-Loire, waar elk jaar het internationale tuinenfestival plaatsvindt, is voorlopig gesloten voor publiek.

chaumont

Dit besluit volgt op de aankondiging van de Franse premier Emmanuelle Macron het land voor twee weken op slot te zetten in verband met de coronacrisis. Mensen mogen alleen voor ’essentiële activiteiten’ naar buiten, zoals boodschappen doen en naar het werk gaan.

Nederlandse inzending
De aanleg van de tuin die het Nederlandse bureau MAAK dit jaar voor het festival heeft ingezonden – Dans les yeux de mère nature – is gelukkig al afgerond, zegt landschapsarchitect Karin van Essen van het bureau in Amersfoort. Het thema dit jaar is ’Return to Mother Earth’.

Vanaf 23 april open
Vooralsnog staat de officiële opening van het tuinenfestival gepland op 7 mei. Vanaf 23 april zal het terrein al toegankelijk zijn. De organisatie gaat ervan uit dat dit gewoon doorgaat, zo laat ze bij navraag weten. Normaliter is het terrein tot ver in het najaar geopend voor publiek.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar