Klimaatbestendige tuin centraal op Groene Hotspot Event

Op één dag je spuitlicentie verlengen, een lezing bijwonen van klimaatdeskundige Reinier van den Berg én diverse workshops volgen over de toekomstbestendige inrichting van de tuin. Dat kan tijdens het Groene Hotspot Event in Houten op 17 oktober.

Na twee droge, hete zomers is het klimaatbestendig inrichten van de tuin actueler dan ooit. Tijdens het Groene Hotspot Event hoort u van diverse experts hoe u klimaatadaptatie en biodiversiteit vanuit maatschappelijk en economisch belang kunt inzetten.

Zo vertelt Kim van der Leest over het Levende Gebouw en hoe je kunt komen tot integrale, groene oplossingen voor betere gebouwen en locaties.

Peter de Groot van Biodivers Natuurzaden deelt zijn ervaring met de inzet van inheemse wilde bloemen bij de bestrijding van eikenprocessierups, de aanleg en vergroening van wateropvang, en voor het aantrekken van wilde bijen- en insectensoorten.

NL Greenlabel geeft een presentatie over NL Tuinlabel. Dit is een tool waarmee hoveniers een ontwerp of gerealiseerde werk kunnen beoordelen op integrale duurzaamheid.

Klimaateffectatlas
Willemien van der Wiel van Climate Adaptation Services laat zien hoe en wanneer het klimaat verandert, hoe erg dat is en hoe we ons daar op kunnen voorbereiden. Deze informatie wordt ontsloten via de Klimaateffectatlas.

Tom Overgaauw en Mirko van Ingen van De Groene Druppel geven de workshop ‘Maak je tuinontwerp Climateproof!’ In deze workshop krijg je tips en tricks over hoe je je volgende tuinontwerp klaar maakt voor het klimaat van de toekomst.

Inschrijven
Het event wordt georganiseerd door Wellantcollege Houten samen met Tuin en Landschap en de VHG. Ga voor het volledige programma en om in te inschrijven naar de site van Groene Hotspot Houten, groenehotspothouten.nl.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties