Kruisspin voor negende keer winnaar Nationale Spinnentelling

  De uitslag van de Nationale Spinnentelling 2021 is bekend. Voor de negende keer op rij is de kruisspin de meest getelde spin. Ook zijn er gemiddeld per tuin meer kruisspinnen geteld dan de afgelopen drie jaar.

  De jaarlijkse spinnentelling vond plaats op 11 en 12 september. Er deden dit jaar in totaal 208 deelnemers mee die hun tellingen doorgaven via tuintelling.nl. In totaal zijn er tachtig verschillende soorten spinnen gevonden.

  Net als de afgelopen jaren is ook dit jaar de kruisspin (2.647) de meest voorkomende spin in de Nederlandse huizen en tuinen. De grote trilspin (585) staat op de tweede plaats, gevolgd door de gewone huisspin (122).

  Kruisspin
  Voor de negende keer op rij is de kruisspin de meest voorkomende spin in Nederland. Foto: Shutterstock

  Lichte toename aantal kruisspinnen

  In 2015 en 2016 werden er gemiddeld respectievelijk 24 en 37 kruisspinnen per tuin geteld. In 2019 en 2020 waren er slechts 6 kruisspinnen per tuin. Deze afname was het gevolg van meerdere droge zomers. Dit jaar heeft de relatief natte zomer er voor gezorgd dat het aantal kruisspinnen weer iets omhoog is gegaan, met gemiddeld 13 kruisspinnen per tuin.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties