Hortipoint Leeuwarden wint de Operatie Steenbreek-trofee

  Leeuwarden wint de Operatie Steenbreek-trofee

  0

  Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, heeft woensdag op de Nationale Groendag in Krimpen aan den IJssel bekendgemaakt dat Leeuwarden de Steenbreek-trofee heeft gewonnen. In totaal waren er zeven gemeenten genomineerd voor de trofee: Alphen aan den Rijn, Eindhoven, Groningen, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden en Utrecht.

  Leeuwarden is een van de icoon-gemeenten van Operatie Steenbreek en is al vanaf het eerste uur aangesloten. De jury vond de participatie met de buurtbewoners heel sterk.

  Isabelle Diks: „Leeuwarden heeft dit jaar een aantal leuke acties georganiseerd die heel laagdrempelig zijn en niet te belerend, waardoor de boodschap van Steenbreek op een effectieve manier wordt overgebracht. Een ander pluspunt is dat er een hele brede coalitie van diverse organisaties is opgezet, van onderwijs tot waterschap, waardoor Steenbreek heel breed wordt weggezet en beleidsmatig goed is verankerd.”

  Aanmoedigingsprijs
  De jury was tevens zeer te spreken over de inzending van de gemeente Alphen aan den Rijn en besloot haar de aanmoedigingsprijs te geven. Juryvoorzitter Wout Veldstra: „Alphen is eind vorig jaar aangesloten en zij hebben met hun acties een vliegende start van gemaakt. Een van de pluspunten was de communicatie. Heel breed en doelgericht hebben de bewoners van Alphen kennis kunnen nemen van Steenbreek.”

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar