Loungehoek, buitenkeuken en tuinhuis grootste tuinwensen

Nederlanders zijn redelijk tevreden met hun tuin. Dat blijkt uit online onderzoek in opdracht van tuinmerk Wolf-Garten. Mannen geven hun tuin gemiddeld een 7, vrouwen een 6,5.

Nederlanders blijken ook graag in hun tuin te werken. Maar liefst 60% zou graag meer tijd aan tuinieren willen besteden. Sowieso zijn we regelmatig in de tuin te vinden; 25% is minimaal een dag per week in de tuin bezig en 45% tussen de 2 en 4 uur per week.

Gras maaien

Favoriete klussen in de tuin zijn gras maaien, snoeien en tuinaanleg. Minst favoriet zijn onkruid wieden en schoffelen. Ook van bollen planten worden niet veel tuiniers enthousiast. Vrouwen zijn vaker te vinden in de moestuin.

Strakke tuin

Wat betreft het soort tuin wint de strakke tuin het van de weelderige, groene tuin. Ook hier zien we weer een duidelijke verschil in voorkeur tussen man en vrouw; 50% van de vrouwen kiest voor een weelderige, wilde tuin vol bloemen en groen tegen 37% van de mannen. Voor de strakke symmetrische tuin kiest daarentegen 63% van de mannen.

Vijver minst favoriet

Qua wensenlijst scoren de loungehoek (bijna 18%), de buitenkeuken (14%) en het tuinhuis (13%) het hoogst. Bij vrouwen staat de loungehoek bovenaan het wensenlijstje, gevolgd door een tuinhuisje en een Japanse tuin. Bij mannen scoren de jacuzzi en de buitenkeuken het hoogst. Een vijver is zowel bij mannen als vrouwen het minst favoriet qua tuindroom, nog geen 4%.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties