Mbo-student verandert stenige voortuin in groen paradijs

Bijna alle stenen zijn uit de voortuin verdwenen die door mbo-student Jelle van Haren (20)  onder handen is genomen. Daarmee heeft hij een prijs van Operatie Steenbreek gewonnen.

Jelle van Haren (midden) met de jury bij zijn winnende voortuin. (foto: Marjanne Eikelboom)

In september 2018 werden vijf hoveniersstudenten van Aeres MBO Velp gekoppeld aan bewoners in Velp met veel steen in hun tuin. De studenten maakten een ontwerp in overleg met de bewoner. Zij konden daarmee een prijs van Operatie Steenbreek verdienen.

Tweestrijd
Uiteindelijk werd het een tweestrijd tussen de studenten Roel Klein Hesselink en Jelle van Haren. Klein Hesselink had drie voortuinen (Johan de Wittstraat 8, 10 en 12) zo aan elkaar verbonden dat de bewoners goed kunnen overleggen over het onderhoud. Van Haren had in de voortuin aan de Graaf Hendrikstraat 19 een mooie beplanting en een natuurlijke pergola toegepast. Omdat er in zijn ontwerp bijna geen steen meer ligt, kreeg hij uiteindelijk de prijs. Die werd hem deze maand door wethouder Doris Klomberg overhandigd.

Wijkschouw 2017
Het project in Velp komt voort uit de wijkschouw in 2017. Als ruimtelijke verbeterpunten noemden buurtbewoners verwilderde en versteende tuinen. Gemeente Rheden heeft als doel gesteld dat de wijk Velp-Zuid groener en klimaatbestendiger wordt. Rheden is aangesloten bij Operatie Steenbreek.

Jelle van Haren Operatie Steenbreek
Jelle van Haren samen met de bewoonster. (foto: Marjanne Eikelboom)

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties