’Mijn pluktuin is een levend kunstwerk’

Landschapsontwerper Marloes Bijlsma heeft in Winterswijk de pluktuin Do it Yourselves Plukgeluk aangelegd. Met ruim honderd soorten vaste planten, een- en tweejarigen, bollen en knollen, experimenteert ze volop. „Ik zie mijn pluktuin als een levend kunstwerk.’’

Plukgeluk Marloes Bijlsma
Landschapsontwerper Marloes Bijlsma experimenteert volop in haar plukgeluktuin. (Foto: Wendy Venhorst)

Marloes Bijlsma werkt bij het landschapsarchitectenbureau Land-id in Arnhem. Al haar vrije tijd steekt ze in haar 250m2 grote pluktuin, een langgekoesterde droom die ze tien jaar geleden kon realiseren, toen ze naar Winterswijk verhuisde.

Elk jaar nieuw beplantingsplan
Do it Yourselves Plukgeluk geeft van juni tot en met september een prachtige bloemenzee. Er staan ruim honderd soorten vaste planten, een- en tweejarigen en bollen en knollen. „Ieder jaar maak ik een nieuw beplantingsplan, dat tijdens het groeiseizoen vaak weer verandert. Ik zie mijn pluktuin dan ook als een levend kunstwerk.”

Dit jaar zijn er volgens Bijlsma gigantisch veel bossen bloemen geplukt door bezoekers. „Over zoveel animo had ik niet durven dromen. De belangstelling voor pluktuinen groeit. Mensen kiezen steeds vaker voor duurzame producten, puur natuur.’’

Seizoen verlengen met nazomerbloeiers
Om het plukseizoen te verlengen gaat ze volgend jaar de tuin uitbreiden met nazomerbloeiers. Marloes Bijlsma is de Groene Gast van nummer 21 van Tuin en Landschap. U kunt het volledige interview ook hier lezen (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties