Mini-symposium Tuinen Mien Ruys

De Tuinen van Mien Ruys organiseert vrijdagmiddag 24 augustus het mini-symposium ’Wat te doen met ontworpen groen?’. Het symposium vormt de afsluiting van de reizende expositie over Mien Ruys die tot eind augustus is te zien in Dedemsvaart.

Tuinen Mien Ruys
(Locatie en foto: Tuinen Mien Ruys)

Vragen die aan de orde komen, zijn: hoe ga je om met het ontworpen groen van de twintigste eeuw in openbare en semi-openbare ruimtes? Wanneer is ingrijpen nodig en hoe ver ga je daarin? Houd je vast aan het oorspronkelijke idee of pas je het juist aan naar de eisen en ideeën van deze tijd? In hoeverre spelen kosten hierbij een rol en wat betekent dat voor het ontwerp? En hoe ga je om met het toekomstig beheer van de groenontwerpen van nu?

Biografie Mien Ruys
Het symposium is een vervolg op het symposium dat in december vorig jaar plaats had in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem. Daar was toen de expositie over Mien Ruys te zien, georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van de biografie van Leo den Dulk over de tuin- en landschapsarchitecte.

Verschillende sprekers zullen voor het symposium worden uitgenodigd. Alle groenontwerpers, groenbeheerders en andere geïnteresseerde vakgenoten zijn welkom en kunnen zich aanmelden via tuinen@mienruys.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties