Tuin en Landschap Tips Nieuw boek: complete biografie over Mien Ruys

Nieuw boek: complete biografie over Mien Ruys

0

Wat Gerrit Rietveld betekende voor de architectuur en Piet Mondriaan voor de Stijl-beweging, was tuinarchitect Mien Ruys voor de groene buitenruimte. Publicist en onderzoeker Leo den Dulk schreef over haar ‘de complete biografie’, Zoeken naar de heldere lijn.

Deze biografie, onder meer gebaseerd op haar dagboeken, is toegespitst op de ontwikkeling van haar oeuvre, geïllustreerd met plattegronden, tekeningen en kleurenfoto’s. Daarin staat Mien Ruys’ voortdurende zoeken naar heldere lijnen en opvattingen centraal: door zelfontplooiing, experimenten en debatten met zielsverwanten.

Nog altijd laten vakgenoten zich door de ideeën van Mien Ruys inspireren. Onder anderen ontwerpers als Piet Oudolf, Jacqueline van der Kloet en Ton ter Linden zijn aan haar schatplichtig. Het boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij de HEF en kost €39,90. De NOS weidde een item aan het verschijnen van de biografie. Meer over het boek in Tuin en Landschap 14/15.

Miranda Vrolijk
Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

Reageer op dit artikel

avatar