Nationale Boomverzorgingsdag bij IPC Groene Ruimte

IPC Groene Ruimte organiseert op 26 maart de Nationale Boomverzorgingsdag. Het doel van deze dag is om up-to-date informatie, innovatieve oplossingen en inspiratie over te brengen op de bezoeker. Workshops, voorlichtingssessies en demo’s moeten de bezoeker op de hoogte brengen van actuele inzichten en praktische oplossingen.

Klimaatneutraal werken, schade aan natuur beperken en het herstel van biodiversiteit zijn bepalende maatschappelijke thema’s. Dit vertaalt zich in grote plannen en ambities waarin bomen centraal staan. Er is sprake van dat de Europese Commissie wil dat er in Europa 2 miljard bomen bijkomen. In Limburg is het startschot al gegeven: voor elke inwoner wordt 1 boom geplant. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het thema van dit de Boomverzorgingsdag 2020 is daarom: ’Ruimte voor Bomen’.

Waar bomen planten?

De organisatie vertaalt het thema naar vragen als: „Waar worden die bomen en bossen dan geplant?” en  „Moeten we niet al onze energie steken in het behouden van bestaande bomen en bomen de ruimte geven om groot en oud te worden?”

„In ons kleine Nederland blijkt elke keer weer: ruimte is de beperkende en daardoor bepalende factor”, schrijven de organisatoren. „Daarom verdienen ons bomenbestand en onze bomenambities een planmatige aanpak: Ruimte voor bomen in elk opzicht!”

Meer informatie

Bekijk hier het aanbod van demonstraties en workshops. Deelname aan de Nationale Boomverzorgingsdag kost €95,- (ex btw) per persoon, inclusief lunch. Er is ook een studententarief van €29,- (ex btw) per persoon, inclusief lunch. Inschrijven kan hier.

Het programma is als volgt:

09.00 uur
Inloop

09.30 – 11.00 uur
Workshops & Demo’s | ronde 1

11.00 – 12.30 uur
Workshops & Demo’s | ronde 2

12.30 – 13.30 uur
Lunch

13.30 – 15.00 uur
Workshops& Demo’s | ronde 3

15.00 uur
Borrel + hapje

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties