NL Greenlabel en IPC Groene Ruimte: hovenier 2.0 opleiden

NL Greenlabel en IPC Groene Ruimte gaan een samenwerking aan die moet resulteren in een hoveniersopleiding die hoveniers 2.0 opleidt. Hierbij staan duurzaamheid, natuur, klimaat, biodiversiteit, plantenkennis, circulariteit en water centraal.

De samenwerking biedt NL Greenlabel een platform om kennis over te dragen en te vertalen naar praktische handvatten en tools waarmee professionals direct aan de slag kunnen. Door de samenwerking kan IPC Groene Ruimte gebruikmaken van de kennis die NL Greenlabel in huis heeft en deze vertalen naar praktische opleidingen en trainingen.

NL Greenlabel-oprichter Lodewijk Hoekstra en directeur IPC Groene Ruimte Erik Poelman ondertekenden de samenwerking tussen beide partijen.

NL Greenlabel-tools zoals het NL Gebiedslabel en het NL Tuinlabel sluiten goed aan bij de visie van IPC Groene Ruimte. „Actuele onderwerpen die ons te wachten staan zoals klimaatadaptatie, energietransitie, circulaire economie, biodiversiteit en de omgevingswet betekenen een andere kijk op de toekomst.”

Hovenier 2.0

„Wij willen samen, middels deze samenwerkingsovereenkomst, een nadrukkelijke bijdrage leveren aan de kennisoverdracht naar de toekomst; een nieuwe hoveniersopleiding die mensen opleidt tot hovenier 2.0 waarbij duurzaamheid, natuur, klimaat, biodiversiteit, plantenkennis, circulariteit en water centraal staan. Een leven lang leren om te komen tot een aantoonbare gezonde woon-, werk en leefomgeving.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties