NL Greenlabel pakt uit met Groene Stad op Dag van de Openbare Ruimte

NL Greenlabel is op de komende editie van de Dag van de Openbare Ruimte in september prominent aanwezig met het thema De Groene Stad. Naast diverse stands is er een kennisplein, een collegezaal voor lezingen en een heus gemeenteplein waar gemeenten zelf projecten en innovaties kunnen tonen.

Sinds kort is NL Greenlabel partner van de Groene Stad Charta, een initiatief van De Groene Stad om het belang van een groene en gezonde leefomgeving op de kaart te zetten. Als partner van beursorganisator ExpoProof brengt NL Greenlabel op de Dag van de Openbare Ruimte een aansprekend concept onder de aandacht. Dit jaar is ook het overkoepelend thema ‘De Groene Stad’.

Doel van het thema De Groene Stad tijdens de Dag van de Openbare Ruimte is dat diverse organisaties en initiatieven zich aangesproken voelen en bij dit thema kunnen aanhaken waardoor samenwerking en vooral ook verbinding ontstaat. „Juist deze integrale aanpak geeft een goed beeld van de complexe opgave die we voor ons hebben”, aldus Lodewijk Hoekstra, mede-oprichter van NL Greenlabel.

Kennisplein

Op de beursvloer in Hal 2 van de Jaarbeurs is De Groene Stad duidelijk herkenbaar met diverse stands, een kennisplein, een collegezaal voor lezingen, een gemeenteplein en de doorloop die net als vorig jaar als expositieruimte voor duurzaam gelabelde producten en materialen wordt ingericht.

Centrale plek in De Groen Stad is een 140 m2 groot kennisplein waar vijf pijlers aan bod komen: gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie. Hier zijn kennisinstellingen aanwezig om vragen te beantwoorden en hun kennis te delen.

Collegezaal

In de Collegezaal worden lezingen gegeven over alles wat te maken heeft met groen, innovatie, gezondheid en wetenschap. Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra laten inspirerende sprekers aan het woord die op hun vakgebied een autoriteit zijn. Onderwerpen zijn natuur-inclusief bouwen, circulariteit, biobased solutions, klimaat-adaptief ontwerpen, meetbaar verduurzamen van de leefomgeving en participatie 2.0.

Gemeenteplein

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij het inrichten en beheren van de openbare ruimte. Niet voor niets is het al sinds de allereerste editie van de Dag van de Openbare Ruimte de meest vertegenwoordigde bezoekersdoelgroep. Beursorganisator ExpoProof geeft gemeenten komende editie de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier zelf hun projecten en innovaties te tonen in een speciale ruimte die wordt gepresenteerd als het gemeenteplein.

Beleving

„Het wordt een echte beleving, iets waar mensen over napraten”, aldus Hoekstra. Het idee is om de sfeer van een stadspark na te bootsen en een duidelijk verschil te maken door middel van groene poorten tussen dit onderscheidende gebied en de rest van de beurs.

De Dag van de Openbare Ruimte vindt plaats op 26 en 27 september 2018.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties