Noord-Brabant investeert €3 miljoen in klimaatadaptatie

  Provincie Noord-Brabant gaat €3 miljoen investeren in projecten op gebied van klimaatadaptatie. De nieuwe bijdrageregeling gaat op 1 september van start.

  „Het klimaat verandert in een razendsnel tempo. Aanpassen aan een veranderend klimaat is hard nodig. ‘Brabant klimaatproof’ is daarom een van de hoofdopgaven van de provincie Brabant. Om deze ambitie vorm te geven heeft de provincie de afgelopen jaren gemeenten ondersteund bij stresstesten en risicodialogen voor klimaatadaptatie.”

  Negen werkregio’s

  Vanaf 1 september kunnen gemeentelijke werkregio’s in Brabant een beroep doen op de bijdrageregeling om projecten, die in het teken staan van klimaatadaptatie, mede te financieren. Vanuit klimaatadaptatie is Brabant opgedeeld in negen werkregio’s waarin onder andere gemeenten en waterschappen samen met de provincie de uitvoering van klimaatadaptatieprojecten voor hun rekening nemen.

  Via de bijdrageregeling ondersteunt de provincie projecten die gericht zijn op het tegengaan van de effecten van extreem weer door klimaatverandering, zoals wateroverlast en verdroging. De bijdrageregeling wordt opengesteld van 1 september 2021 t/m 31 augustus 2022. Vanaf 1 september kan bij het subsidieloket van de provincie een aanvraag worden ingediend.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties