O’Fest weidt dag aan ’De Laatste Tuin’

  Tijdens het ontwerpfestival O’Fest (12 t/m 17 juni) staat de woensdag helemaal in het teken van het ontwerpen van herdenkingsplekken. Organisator het Ontwerpinstituut heeft deze themadag de poëtische naam ‘De Laatste Tuin’ gegeven.

   

  De dag is opgebouwd uit drie onderdelen die zowel tezamen of apart kunnen worden bijgewoond. De ochtend begint met een bezoek aan een begraafplaats in Apeldoorn. Landschapsarchitect Karsten Orth, werkzaam bij de gemeente geeft dan een inleiding. Aan het bezoek zit een ontwerpopgave gekoppeld die tijdens workshops op donderdag en vrijdag een vervolg krijgt.

   

  ’s Middags zijn vier sprekers uitgenodigd die een concreet project van hun hand zullen toelichten: landschapsarchitect Lodewijk Baljon over het herinneringspark voor WOI in België; onderzoeker Laurie Faro over haar onderzoek naar de toekomst van het herdenken van WOII; Ingeborg Meulendijks over het paviljoen dat op begraafplaats Daelwijck in Utrecht; Marc de Bie, doctor in de archeologie, over zijn onderzoek naar natuurbegraafplaatsen in Vlaanderen.

   

  Toekomst van herdenken

  Voor de avond zijn eveneens vier sprekers uitgenodigd, zij zullen vanuit hun vakgebied hun visie op de toekomst van herdenken geven. Dit zijn landschapsarchitect Ada Wille, auteur en filosoof Maarten Doorman, universitair docent ’Muziek, Religie & Ritueel’ Martin Hoondert en cultuurhistoricus Wim Cappers. Daarna is er ruimte voor discussie met het publiek.

   

  De themadag over De Laatste Tuin vindt plaats in het ACEC-gebouw in Apeldoorn. U kunt zich aanmelden via info@ontwerpinstituut.nl. Het middagprogramma kost €35 en het avondprogramma €60. U betaalt €95 euro voor beide dagdelen, dit is inclusief warm buffet en koffiearrangement. Voor deelname aan de ontwerpworkshop kunt u zich apart via info@ontwerpinstituut.nl opgeven. U krijgt dan extra informatie toegestuurd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties