OntwerpAcademie start nieuwe modules plantenkennis

Op 14, 15 en 16 mei geeft de OntwerpAcademie de module een- en tweejarige planten uit de cursus Plantenkennis. Twee weken later begint de module over vaste planten. De lessen worden in verband met de coronamaatregelen online aangeboden.

OntwerpAcademie Papaver nudicaule
Papaver nudicaule komt aan bod in de module een- en tweejarige planten. (Foto: OntwerpAcademie)

De cursus Plantenkennis Compleet bestaat uit dertien modules waarbij in totaal achttien plantengroepen worden behandeld. De startdatum van elke module houdt rekening met de bloeiperiode van de plantengroep. Door de modulaire opbouw kunnen cursisten instromen op meerdere momenten.

Online lessen
Sinds de beperkende maatregelen door het coronavirus, biedt de OntwerpAcademie haar lessen online aan. Het opleidingsinstituut volgt het protocol van de branchevereniging NRTO. In juni verwacht de Academie weer de tuinen in te gaan met kleine aantallen cursisten.

Over de docent
De lessen worden gegeven door Ingrid van der Ven. Zij volgde de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting aan de Hogeschool Van Hall Larenstein, met als specialisatie Beplanting. Daarnaast volgde zij diverse beplantingscursussen bij Sanne Horn en Annet Scholma. Sinds 2017 runt zij de afdeling Plantenkennis bij de OntwerpAcademie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties