RTL-weerman Reinier van den Berg spreekt op Groene Sector Vakbeurs

  Meteoroloog en RTL-weerman Reinier van den Berg is een van de sprekers op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Hij geeft woensdag 11 januari twee presentaties: één over de kansen op de arbeidsmarkt in de groene sector en één over klimaatverandering.

  De presentatie van Van den Berg over ‘Groen is Goud, kansen op de arbeidsmarkt’ vindt op 11 januari plaats van 14.00 tot 14.45 uur. Deze wordt met name aangeboden aan vmbo-stagecoördinatoren uit Noordoost-Nederland, maar ook andere belangstellenden zijn welkom.

  Klimaatverandering
  De tweede presentatie gaat over ‘Klimaatverandering, wat brengt mij dat als groenbedrijf?’ en duurt van 16.00 tot 16.45 uur. Beide presentaties vinden plaats in het kennistheater op Het Groene Inspiratiepark voor innovatie en duurzaamheid. Dit is een nieuw initiatief op De Groene Sector Vakbeurs.

  Naast deze zijn er op alle beursdagen nog tal van lezingen bij te wonen. Er wordt onder meer informatie verstrekt over internettechnologie in de groene sector, een calculatieprogramma voor hoveniers en bodem en bemesting.

  TuinKeur
  Ook organiseert TuinKeur voorafgaand aan alle beursdagen kennissessies. Er wordt aandacht besteed aan duurzame onkruidbestrijding en de vraag ‘waarom hoveniers in de branche te weinig verdienen’. Na de presentaties wordt er een lunch aangeboden met aansluitend een bezoek aan de beurs. Deelname is gratis.

  Het complete kennisprogramma van De Groene Sector Vakbeurs 2017 inclusief sprekers en tijden is te zien op www.evenementenhal.nl/groenesector.