Rent-a-Park bevordert kortstondig groen

Tijdelijk een park aanleggen zonder ingewikkelde aanbestedingsprocedures voor een vast huurbedrag per jaar. Dat is de gedachte achter Rent-a-Park.

Dit is een nieuw concept dat op vakbeurs GroenTechniek Holland (10 t/m 12 september) wordt gelanceerd.

Rent-a-Park is bedacht om tijdelijk groen gemakkelijk aan te kunnen aanleggen. Een lokale overheid kan met één partner een oud industrieterrein, braakliggend terrein of toekomstige woonlocatie snel transformeren tot een aantrekkelijk park. Dit kan zowel voor de korte (minimaal twee jaar) als middellange termijn. De overheid huurt alles voor een vast huurbedrag per jaar, zonder eigenaar te worden.

Rent-a-park, Industrieterrein, Tijdelijk park
Oude industrieterreinen zijn plekken bij uitstek waar een tijdelijk park kan worden gerealiseerd. (Foto: Shutterstock)

Idee is dat slechts met één verhurende partij afspraken worden gemaakt en er maximale keuzevrijheid is hoe het park wordt ingericht. Burgerparticipatie speelt hierbij een rol. Ook zijn de jaarlijkse kosten helder en overzichtelijk en zijn aanleg, onderhoud en het opruimen na afloop van de huurperiode geregeld.

4.000 m2 op GroenTechniek Holland
Tijdens de beurs in Biddinghuizen toont GroenTechniek Holland samen met een aantal partners zoals Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen en Van Vliet Kastanjehout een voorbeeld van Rent-a-Park.

De initiatiefnemers toveren een grasveld van 4.000 m2 om in een groene oase met een stadsstrand, flexibele werkplekken voor zzp’ers en mobiele sportopstellingen. Op de beurs ziet de bezoeker dan ook zowel het aanlegstadium als het onderhoudsstadium. Kijk voor meer info op www.groentechniekholland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties