Rotterdam sluit zich aan bij Operatie Steenbreek

De gemeente Rotterdam heeft zich aangesloten bij Stichting Steenbreek. Daarmee zijn drie van de vier grote Nederlandse steden aangesloten. Samen organiseren meer dan 100 deelnemende gemeenten, waterschappen, provincie en partners met regelmaat activiteiten om de leefomgeving te vergroenen.

Rotterdam wil meer groen in de stad realiseren. Zo komt er de komende jaren 20 hectare groen bij. Particulieren, bedrijven, woningbouwverenigingen en gemeente zorgen er samen voor dat tuinen, straten, pleinen, parkjes, daken en schoolpleinen groener worden.

Elke gram CO2 telt

„Het klimaat is een zaak van de lange termijn, maar maatregelen van vandaag hebben morgen al effect. Elke gram CO2 die niet in de atmosfeer komt, telt. Net als elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen. Dit zorgt ervoor dat het regenwater weer goed in de bodem kan zakken, riolen minder belast worden, de temperatuur in de stad wordt getemperd, fijnstof wordt afgevangen en mensen zich prettiger en gezonder voelen. Plus de fysieke en sociale leefbaarheid in wijk en buurt neemt toe. Niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren betekent een groene omgeving een gezonder leven.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties