Ruim 18.000 bezoekers voor Groene Sector Vakbeurs

De 21ste editie van de Groene Sector Vakbeurs op 14, 15 en 16 januari is bezocht door ruim 18.000 groenprofessionals. In totaal presenteerden zich 326 exposanten op de vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg, het grootste aantal ooit.

Vanwege de enorme belangstelling voor de beurs werden niet alleen alle zeven beurshallen ingezet, maar ook omliggende zalen om zo het aanbod voor de groenprofessionals nog completer en uitgebreider te maken. „We kijken zeer enthousiast terug op deze allergrootste editie ooit van de Groene Sector Vakbeurs”, zegt Mariëlle Schonewille, Head of Horticulture namens organisator Easyfairs.

Groene Inspiratiepark

De beursvloer met meer dan 300 exposanten viel in de smaak onder de duizenden groenprofessionals. Grote blikvanger was opnieuw het Groene Inspiratiepark, maar ook de demonstraties van het Axetreme Team konden rekenen op veel belangstelling. Daarnaast was er een kennistheater waar groenprofessionals gedurende de beurs konden aanschuiven voor diverse sessies. Zo waren de lezingen van NOS-weerman Peter Kuipers Munneke over de kansen voor groen door aan te passen aan extreem weer erg populair.

Peter Kuipers Munneke vertelde over de kansen voor groen door aan te passen aan extreem weer. (Foto: Groene Sector Vakbeurs)
Vmbo-ochtend

Verder was er voor het tweede jaar op rij een speciale Vmbo-ochtend. Meer dan 180 scholieren maakten kennis met de groene sector door middel van uitleg van exposanten en het volgen van verschillende workshops. Schonewille: „Deze ochtend is een prachtig initiatief om scholieren enthousiast te maken voor het werken in de groene sector. We willen dit in 2021 weer herhalen.”

Smartbadge

Het was de eerste editie waarbij bezoekers een badge ontvingen waarin een speciale chip is verwerkt: de smartbadge. Met deze badge konden bezoekers exposantenstands scannen waarvan zij graag meer informatie wilden ontvangen. Na afloop van het beursbezoek ontvingen de bezoekers een e-mail met daarin de informatie. Schonewille: „De smartbadge is erg goed ontvangen. Er waren zelfs exposanten met een paar honderd scans. De bezoekers gaven aan de gebruiksvriendelijkheid van de smartbadge te waarderen. Iets nieuws is altijd even wennen, maar bezoekers en exposanten ervoeren direct de meerwaarde.”

Meest gescand

Exposant Stihl werd het meest gescand door bezoekers. „In het begin was het even afwachten, maar het is een zeer waardevolle toevoeging. We omarmen deze ontwikkeling, ook met het oog op duurzaamheid. Het is belangrijk om de readers op strategisch goede plekken op de stand neer te zetten: bij de infobalie en naast de innovatie”, zegt Tommy Nagtegaal namens Stihl.

De stand van Stihl werd het meest gescand met de smartbadge. (Foto: Ralph Mens)
Vernieuwde plattegrond

De eerstvolgende editie van de Groene Sector Vakbeurs is op 12, 13 en 14 januari 2021 in Evenementenhal Hardenberg. De plattegrond voor deze editie wordt op veel plekken vernieuwd. Tijdens de afgelopen editie werd deze vernieuwde plattegrond al gepresenteerd op het BusinessPoint van beursorganisator Easyfairs. Meer dan 100 exposanten hebben hun plek voor 2021 al geboekt.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties