Hortipoint Samenwerking Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie en Entente Florale

  Samenwerking Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie en Entente Florale

  0

  Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie en Entente Florale Nederland gaan in 2018 samenwerken. Op de Nationale Groendag hebben Andries Heidema, vice-voorzitter van het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie, en Jaap Spros, voorzitter van Entente Florale Nederland, de samenwerking bekrachtigd door symbolisch een handtekening te plaatsen.

  De groene inrichting van de ruimte is een goede manier om met de verandering van het klimaat om te gaan. Daarom werken Entente Florale Nederland en het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) samen.

  • Andries Heidema (links) en Jaap Spros bekrachtigen de samenwerking bekrachtigd door symbolisch door een handtekening te plaatsen.

  De uitgangspunten van het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie worden in 2018 opgenomen in de criteria van de Nationale Groencompetitie van Entente Florale Nederland. Door deze nieuwe criteria toe te passen in de competitie van Entente Florale worden belangrijke ervaringen opgedaan in de deelnemende gemeenten.

  Via de competitie laten Entente Florale Nederland en DPRA in 2018 zien hoe gemeenten groen inzetten als antwoord op klimaatopgaven.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar