Spelen en bewegen op Dag van de Openbare Ruimte

Op 27 en 28 september vindt u op de Dag van de Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bewegen in de openbare ruimte. Enkele exposanten die zich hierop richten, worden hier uitgelicht.

Skills Garden

Steeds meer mensen maken gebruik van de openbare ruimte om te bewegen. Skills Garden is een plek in de openbare ruimte die in het teken staat van stimuleren, uitdagen en plezier hebben in bewegen. Een plek die onderdeel is van wonen, werken en vrije tijd, waar mensen elkaar ontmoeten en samen zijn. Een sociale infrastructuur, die mensen aantrekt en sociale cohesie bevordert.

Vitale Sportparken

De context van en vraag naar sport verandert. Het sportpark kan een sleutelrol blijven vervullen in de lokale sportinfrastructuur. Een Vitaal Sportpark, een sportpark met toekomstperspectief, kent vijf specifieke kenmerken: functiemenging, ruimtelijke integratie, goede sportieve en maatschappelijke benutting, openheid en bestuurlijke vitaliteit.

Inclusief spelen en bewegen

In een interactieve sessie gaat Froukje Hajer, adviseur jeugdbeleid en kinderrechten, het gesprek aan over inclusief spelen en bewegen in de openbare ruimte. De vraag hoe de openbare ruimte toegankelijk gemaakt kan worden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen en ouderen, om te spelen en te bewegen staat hierbij centraal.

Buitengewoon Beleven

Proludic (stand 3.2.13) wil graag speel- en sportterreinen ontwikkelen die bijdragen aan het welzijn van gebruikers van alle leeftijden en met alle denkbare vermogens en beperkingen. De outdoor sportgebieden worden ontworpen om persoonlijke fysieke capaciteiten en sportieve technieken te ontwikkelen of verbeteren.

Obstacle course

De nieuwste moderne obstacle courses van Kompan (stand 3.1.13) zijn ontworpen om plezier te geven aan mensen van alle leeftijden en bekwaamheden. Het daagt uit en ontwikkelt zowel mentale als fysieke kracht. Schaalbare moeilijkheidsgraden maken deze geschikt voor jong en oud, voor de allersterksten en ongetrainde personen. Eén parcours, één doel en veel routes om daar te komen.

Veilig sporten is kinderspel

Codaplay (stand 2.3.02), een divisie van Intercodam Infra, biedt veelzijdige oplossingen en advies bij zowel de aanleg van nieuwe locaties, als op het gebied van onderhoud en levensduurverlenging van reeds bestaande speel- en sportlocaties. Codaplay is Nederlands importeur voor het Duitse designlabel Stilum, dat hoge kwaliteit combineert met slim rvs-design voor sport- en speeltoestellen.

Verplaatsbare sportplekken

Yalp (stand 4.1.17) introduceert verplaatsbare speel- en sportplekken voor in de openbare ruimte. Deze Move(F)it sport- en speelplekken zijn simpelweg op te pakken en te rouleren door de stad of wijk. Zo groeien de plekken mee met de leeftijdsopbouw in wijken en te plaatsen op de plek waar de behoefte is.

Sporten volgens de laatste bewegingstrends

Bewegen en spelen in de buitenlucht zit IJslander (stand 3.2.05) in de genen, al sinds het eerste toestel twintig jaar terug uit de werkplaats rolde. De IJslander sporttoestellen komen tegemoet aan de laatste bewegingstrends. Ze zijn ontwikkeld in samenwerking met bewegingsexperts en bieden uitdaging aan zowel beginnende als gevorderde sporters

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties