Steenbreek steunt vrijwilligersproject vergroenen sociale huur

Stichting Steenbreek steunt het project Sociaal Tuinieren van Stichting Present. Sociaal Tuinieren is een project dat bewoners van sociale huurwoningen helpt hun tuinen te vergroenen. Door de tuin eerst op te knappen, wordt deze op een onderhoudsarme wijze vergroend. De bewoner wordt vervolgens aan een buurtvrijwilliger gekoppeld die helpt de tuin bij te houden.

Bewoners van sociale huurwoningen huren hun woning bij een corporatie, maar zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun tuin. Veel gemeenten zetten in op vergroenen, maar de doelgroep van Sociaal Tuinieren wordt in de regel nauwelijks door deze initiatieven bereikt. Daardoor hebben veel van hun woningen versteende of verwaarloosde tuinen. Met Sociaal Tuinieren worden contacten gelegd en wordt er tegelijk vergroend.

Vrijwilligers Present bij hele proces aanwezig

Stichting Present heeft door het hele land vrijwilligers die zich lokaal inzetten voor hun buurt en omgeving. Binnen Sociaal Tuinieren helpen deze vrijwilligers met het hele proces van vergroenen. Bij het opschonen van de tuin, gereed maken van de bodem en het aanplanten van de nieuwe tuin is Stichting Present betrokken. De bewoners helpen zelf uiteraard ook mee. Eerder dit jaar ging Steenbreek al een samenwerking aan met een wooncorporatie om de sociale huur te helpen vergroenen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties