Treeconomics nieuwe partner van Pius Floris Boomverzorging

Pius Floris Boomverzorging gaat op structurele basis samenwerken met het Britse bedrijf Treeconomics. Beide partijen hebben daartoe een ’memorandum of understanding’ ondertekend. De krachtenbundeling richt zich op stedelijk boombeheer en groene infrastructuur in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Treeconomics is een sociale onderneming met als doel de voordelen van bomen aan te tonen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het meten en kwantificeren van de ecosysteemdiensten die bomen leveren aan hun omgeving. Treeconomics werkte aan meer dan 100 iTree- en groenwaarderingsprojecten in het Verenigd Koninkrijk en elders in Europa.

Pius Floris Boomverzorging houdt zich in Nederland en België bezig met boomonderzoek, boomadvies, boomprojecten en boomonderhoud. Al eerder werkten de beide bedrijven samen. Die samenwerking wordt nu meer structureel van aard. Het doel daarvan is om beter boombeheer in stedelijk gebied mogelijk te maken.

Complementaire expertise

Beide bedrijven hebben hun eigen specialismen en expertisegebieden. De overeenkomst maakt dat die nu complementair kunnen worden ingezet. Zo kunnen de bedrijven meer diensten en mogelijkheden bieden.

Jan Willem de Groot, franchisemanager bij Pius Floris Boomverzorging, is blij met de samenwerking. „Wij hebben in 2019 onze eerste iTree-studie in Nederland afgerond. De kennis en ervaring van Treeconomics op dat gebied is aanzienlijk. Dat zal het bereik en de kwaliteit van onze service nog verder verbeteren.”

„Dit is een opwindende eerste stap”, stelt Keith Sacre, medeoprichter van Treeconomics. „We kijken ernaar uit om met Pius Floris Boomverzorging samen te werken, van elkaar te leren en om meer diensten aan onze opdrachtgevers te bieden dan voorheen mogelijk was.”

European i-Tree Conference

Pius Floris Boomverzorging en Treeconomics werken al samen in de organisatie van de European i-Tree Conference. Die wordt later dit jaar gehouden in Amsterdam (18 en 19 november 2020).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties