Tweede Nederlandse boomkwekerij met Britse vestiging

  Naast Van den Berk heeft nog een andere Nederlandse boomkwekerij een vestiging in het Verenigd Koninkrijk opgericht. Smits Boomkwekerij uit Molenschot heeft in Windsor, ten westen van Londen, Smits Tree Nurseries Ltd opgericht. Dit bevestigt Smits tegenover De Boomkwekerij.

  Afgelopen oktober maakte Van den Berk de oprichting van Van den Berk UK Ltd bekend dat vanuit Peterborough (Cambridgeshire) Britse klanten rechtstreeks gaat beleveren. Voordeel is dan dat de aanmeldingsprocedure voor import via die limited kan doorlopen, zei Pieter van den Berk eerder al tegen dit vakblad.

  Ook kweken in Engeland

  Van den Berk gaat nu ook daadwerkelijk produceren in het VK. „Wij zetten ook een operatie op in Engeland”, onthult Van den Berk nu in een artikel naar aanleiding van de Brexit. Plantgezondheid is voor het bedrijf ’topprioriteit’.

  Zullen er nog meer bedrijven uit de Nederlandse sierteelt een Brits bedrijf opzetten? Zijn er nog andere mogelijkheden om zaken in het VK te blijven doen? Lees het artikel in het nieuwste vakblad (editie 4) of nu alvast in het digitale magazine (met inlog).

  Foto: Van den Berk

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties