Uitreiking Innovatie Awards op Duurzaamheidsplein

  Dinsdag 8 maart om 14 uur vindt tijdens de Groene Sector Vakbeurs de uitreiking plaats van de Innovatie Awards. De uitreiking vindt plaats op het Duurzaamheidsplein van Tuin en Landschap in Hal 2.

  De prijs voor de beste innovatie op de beurs wordt uitgereikt in twee categorieën, namelijk Tuin & Park Mechanisatie en Groene Inrichting.

  Tuin & Park Mechanisatie

  In de categorie Tuin & Park Mechanisatie zijn de genomineerden:

  Wim van Breda met de MowHawk

  De MowHawk is een slim camerasysteem op de maaibalk van een bermmaaier die ziet en registreert wat er in de berm gebeurt.

  Bio Greenline met Greenline maaidraad

  GreenLine maaidraad is 100% biologisch afbreekbaar. Het maaidraad breekt binnen maximaal 24 maanden volledig af en wordt opgenomen in de bodemstructuur.

  Jean Heybroek met Maredo Strac 700

  De Maredo STrac 700 is een multifuntionele machine waarmee gazons compleet gerenoveerd kunnen worden op een duurzame manier.

  Groene Inrichting

  In de categorie Groene Inrichting zijn de genomineerden:

  SunnyRain Solutions met de Rainwinner

  De Rainwinner is een holle kunststof ‘Lego-blok’ waarmee diverse functionele tuinelementen mee te bouwen is en vervolgens regenwater, afkomstig van daken, in wordt opgeslagen.

  Essie BV met Eco2Shield

  Eco2Shield elimineert het bijmaaien rondom bermobstakels als masten en palen in bermen en velden.

  Sempergreen met het Detentiedak

  Het Detentiedak is een groendaksysteem waarbij het regenwater dat op het dak valt tijdelijk wordt opgevangen en vervolgens vertraagd wordt afgevoerd.

  Jury

  De jury van de Innovatie Awards buigt zich dinsdag over de top drie genomineerden en kiest daaruit per categorie één winnaar. De jury bestaat uit Sjoek van der Maarl (Stigas), Ralph Mens (Tuin en Landschap), Marcel Muskens (VHG) en Dennis de Wilde (DIM Hovenier). 

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties