Vebego en HAS Hogeschool tekenen samenwerkingsovereenkomst

Facilitair dienstverlener Vebego en HAS Hogeschool gaan samenwerken op diverse vlakken. Denk hierbij aan afstudeerprojecten, stages en inspiratiedagen. De twee partijen tekenden hiertoe deze week een overeenkomst.

De vraagstukken waarmee Vebego en de HAS aan de slag gaan, richten zich op maatschappelijke doelen binnen de groensector. Als het gaat om de leefomgeving zijn er verschillende ontwikkelingen gaande, zoals het koppelen van de fysieke ruimte aan maatschappelijke opgaven. Ook de vergaande participatie van gebruikers, bedrijven en andere betrokken organisaties is een belangrijke ontwikkeling.

Onderzoekslijnen

Eén van de onderzoekslijnen waar HAS zich op focust, is de vertaling van maatschappelijk rendement naar concrete inrichting en beheervoorstellen. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van een project op de omgeving en gezondheid. Nieuwe kennis binnen deze onderzoekslijn heeft de HAS tot nu toe vooral met partnergemeenten vergaard. Nu wil de hogeschool ook met aannemers en adviesbureaus samen gaan werken.

Directeur Patricia de Cocq: „Via samenwerking met bedrijven houden we zicht op ontwikkelingen in de sector. We verwachten dat de sector leefomgeving en natuur de komende jaren gaat groeien. Daarom gaan we actief op zoek naar meer strategische partners uit het werkveld.”

Bas Wijbenga, Peter van Kemenade (Vebego) en Patricia de Cocq (HAS Hogeschool), bekrachtigen de samenwerking tussen HAS Hogeschool en Vebego.
Vraagstukken

Vebego heeft met haar diverse groenbedrijven een stevige positie in de sector. De dienstverlener adviseert, ontwerpt, realiseert en beheert de openbare ruimte voor regionale (semi)overheid, zorginstellingen, wooncoöperaties, bedrijven en particulieren.

De samenwerking resulteert concreet in afstudeerprojecten, stages en inspiratiedagen bij Vebego. Vooral de opleidingen Management van de Leefomgeving, Geo Media & Design en Toegepaste Biologie zullen bij de samenwerking betrokken zijn. Daarnaast neemt Vebego deel aan de werkveldcommissie van de opleiding Management van de Leefomgeving. In februari gaat de eerste afstudeeropdracht bij Vebego al van start.

Bas Wijbenga, binnen Vebego verantwoordelijk voor Brouwers Groenaannemers: „We kijken ernaar uit om samen met HAS Hogeschool deze en andere vraagstukken op te pakken. Het zal onze impact verder vergroten.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties