Hortipoint VHG-hoveniers dragen bij aan inzamelactie taxus

  VHG-hoveniers dragen bij aan inzamelactie taxus

  0

   

  In totaal zeventig VHG-lidbedrijven hebben deze zomer meegedaan aan de actie ‘Hoveniers snoeien voor leven’. Zij hebben hun taxussnoeisel aangeboden aan de organisaties ‘Taxus voor Hoop’ en de ‘Taxustaxi’.

  De deelnemende hoveniersbedrijven doneerden bovendien bijna €6.000 aan goede doelen op het gebied van kankerbestrijding. Landelijk werd dit jaar zo’n 500 ton taxussnoeisel ingezameld, goed voor bijna 4.000 chemokuren.

  Baccatine

  Het snoeisel van de Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof, baccatine, voor het maken van geneesmiddelen, waarmee tijdens chemotherapie kanker bestreden kan worden. Tijdens de inzamelactie, die liep van juni tot ongeveer september, konden tuinbezitters hun taxushaag laten snoeien door een VHG-hovenier. Deze heeft het snoeiafval vervolgens aangeboden bij ‘Taxus voor Hoop’ (voorheen ‘Vergroot de Hoop’) of de ‘Taxustaxi’.

  Meerwaarde van groen

  De hoveniers ondersteunen met deze inzamelactie niet alleen een goed doel. Ze hebben door hun deelname ook op een bijzondere manier de meerwaarde van groen laten zien.

  VHG draagt de inzamelactie een warm hart toe en heeft de deelnemende leden geholpen met een draaiboek en diverse communicatiemiddelen. Zij konden deze in hun eigen regio inzetten om de inzameling van taxussnoeisel tot een succes te maken. De actie was gericht op particuliere tuineigenaren en op zakelijke opdrachtgevers.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van de titels Tuin en Landschap en De Boomkwekerij.

  Reageer op dit artikel

  Laat als eerste een reactie achter.

  avatar