Tuin en Landschap nieuws Voormalig Makeblijde-terrein omgedoopt tot Wellantpark

Voormalig Makeblijde-terrein omgedoopt tot Wellantpark

0

Wellantcollege Houten wil de thematuinen op het voormalig Makeblijde-terrein nieuw leven inblazen. Sinds januari is het terrein met de modeltuinen onderdeel van Wellantcollege Houten met de nieuwe naam Wellantpark.

Het voormalige Makeblijde-terrein is gelegen tussen het hoofdgebouw van Wellantcollege Houten en de praktijktuin in. Vanwege de unieke locatie en de verschillende thematuinen is het terrein omgedoopt tot Wellantpark.

Groene Hotspot

Wellantpark zal de thuisbasis van de Groene Hotspot Houten worden. Maar het pand en het terrein zullen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Zo zullen veel cursussen hier plaatsvinden en is het een praktische locatie voor vergaderingen, lezingen en workshops. De vier vergaderruimtes worden verhuurd binnen de groene sector.

Team Groen van Wellantcollege Houten is verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin. De fruitbomen en druivenranken zijn al gesnoeid en op dit moment worden de hagen onder handen genomen.

Thematuinen

In het verleden zijn er thematuinen aangelegd door verschillende hoveniersbedrijven, zoals bijvoorbeeld de jungletuin en de bamboetuin. Wellantcollege Houten wil deze tuinen nieuw leven inblazen en toekomstbestendig maken, in samenwerking met studenten en de oorspronkelijke ontwerpers/makers. Op die manier stelt Wellant de eigenaars in staat om creatieve verantwoordelijkheid te dragen voor ‘hun’ deel van de tuin.

 

Reageer op dit artikel

avatar