Zeven woonwijken geselecteerd voor ontwerpprijsvraag

Zeven woonwijken zijn geselecteerd voor de ontwerpprijsvraag Panorama Lokaal. Ontwerpers kunnen zich aanmelden om deze woonwijken op de rand van stad en groen klimaatbestendig te maken.

Het gaat om de wijken Bargeres in Emmen, Haarlem Schalkwijk, Julianadorp in Den Helder, Rotterdam Beverwaard, Tilburg Noord, Westwijk in Vlaardingen en Mosterdhof in Westervoort. De zeven wijken dateren uit de jaren 60, 70 en 80 en zijn toe aan een flinke opknapbeurt.

De prijsvraag is uitgeschreven door het College van Rijksadviseurs. De woonwijken zijn aangemeld door gemeenten, woningcorporaties en bewoners. Volgens Rijksbouwmeester Floris Alkemade ligt er aan deze stadsranden een prachtige ontwerpopgave. „De ruime opzet van deze wijken en de ligging aan het buitengebied bieden kansen om de belangrijke maatschappelijke vraagstukken van nu beter aan te pakken. Door slim te combineren is hier winst te behalen, zowel voor de wijk als voor de bewoners.’’

Oproep aan ontwerpers
De komende weken gaan de zeven locaties aan de slag om een opdracht te formuleren. Daarna is het de beurt aan multidisciplinaire ontwerpteams. Zij kunnen zich inschrijven op een locatie door een motivatie en portfolio in te sturen.

Per locatie worden er maximaal drie teams geselecteerd die daarna met de opdracht aan de slag gaan, in samenwerking met de lokale coalitie en bewoners. De prijsvragen worden uiterlijk begin december uitgeschreven.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties