4% meer rozen over de toonbank met Valentijn

De Nederlandse bloemen- en plantengroothandel signaleert een vlotte verkoop voorafgaand aan Valentijnsdag op 14 februari. Dat meldt de VGB ondanks de matige start. Royal FloraHolland onderschrijft dat met de verkoop van 165 miljoen rozen; ruim 4% meer dan in 2018. De gemiddelde prijs lag in de tien veildagen voor Valentijn 10% lager dan vorig jaar.

De Valentijnspiek bij Royal FloraHolland kwam dit jaar later op gang dan in voorgaande jaren. De laatste vijf dagen voor Valentijn hebben nog gezorgd voor een flinke eindsprint.

Rode rozen (+ 9%) maken een derde van de totale rozenverkoop uit. Andere belangrijke kleuren waren roze rozen (+7%) en witte rozen (+5%) procent minder verkocht dan vorig jaar.

Rozen met langere steellengtes werden meer verkocht. Van de lengte 60 cm werden 7 procent meer stelen verkocht en van de lengte 70 cm werd zelfs 17 procent meer verkocht. Het aantal verkochte stelen van de belangrijkste lengte 50 cm bleef ongewijzigd. Van rozen met de steellengte van 40 cm werden er 4 procent minder stelen verkocht dan een jaar geleden.

Hoe de stemming onder rozenkwekers rond Valentijn is geweest, is vrijdag 15 februari te lezen in de Bloemisterij of nu al op MijnBloemisterij.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties