Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak André Knoppert: ’Als het zou helpen, slaap ik bij de chrysanten’

André Knoppert: ’Als het zou helpen, slaap ik bij de chrysanten’

0
André Knoppert: ’Als het zou helpen, slaap ik bij de chrysanten’

André Knoppert switchte in 1993 van paprika naar snijbloemen. Pluischrysanten telen in het najaar is sindsdien standaard. „Mijn opa combineerde al najaarschrysanten met het telen van groenten in het voorjaar. Groente telen wil ik niet meer. Jaarrond chrysanten ook niet. Het liefst teel ik met de natuur mee. Chrysant hoort bij de herfst.” Het sortiment pluischrysanten groeit bij Knoppert.

In het kantoortje bij chrysantenteler Knoppert staat een schilderijtje, half verstopt tussen diverse paperassen. Een potloodtekening is enigszins verschoven achter het passe-partout maar nog duidelijk genoeg herkenbaar. Drie bloemen van chrysanten zijn getekend, type Fred Shoesmith, dus groot, gevuld en enigszins bolvormig. „Onderduikers uit Den Haag hebben dit in WO II gemaakt toen ze bij mijn opa in huis waren. Waarschijnlijk als dank en omdat mijn opa chrysanten had. Kun je nagaan hoe lang er al chrysanten geteeld worden in onze familie.”

Vorig artikel Getouwtrek doet snelle digitale progressie stokken
Volgend artikel Ook gerberatelers 100% voor nieuw promotieplan
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties