Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends André van Kruijssen verlaat Veiling Holambra

André van Kruijssen verlaat Veiling Holambra

0

Algemeen directeur André van Kruijssen verlaat aan het eind van het jaar Veiling Holambra in Brazilië. „In acht jaar tijd hebben we hier gigantisch veel gedaan. Het is tijd om naar de kinderen in Nederland te gaan.”

Het spookte al eerder door het hoofd van Van Kruijssen om terug te gaan naar zijn vaderland, maar toen stak ook in Brazilië corona kop op. Veiling Holambra werd zwaar getroffen door de gevolgen van het virus. Tuincentra en bloemisten moesten van overheidswege de deuren sluiten. De klokken van de veiling stonden enige dagen stil.

Hoge groeicijfers

Van Kruijssen, onder meer voormalig directeur van Plantion in Ede en Veiling Vleuten, besloot daarom langer te blijven om Veiling Holambra door de coronacrisis te leiden. Momenteel scoort de veiling wekelijks hoge groeicijfers ten opzichte van vorig jaar.

Van Kruijssen neemt aan het eind van het jaar afscheid van Veiling Holambra. „Ik heb mijn kinderen beloofd om met Kerst terug te zijn in Nederland.” Wat Van Kruijssen in Nederland gaat doen is nog onbekend.

„In de afgelopen jaren ben ik een Braziliaan geworden. Ik heb het hier elke dag naar de zin gehad. Het is een land waar je gigantisch welkom bent. Iedereen hier heeft zich enorm ingezet om me welkom te voelen. Maar ik ga het in Nederland ook weer naar de zin krijgen.”

‘De trein davert door’

Van Kruijssen roemt het management en bestuur van de veiling. „Ik heb hier mogen ondernemen met de steun van het bestuur. Het is ongelooflijk hoeveel vertrouwen het bestuur heeft gegeven.” De afgelopen jaren veranderde er veel bij Veiling Holambra. De veiling rustte logistieke middelen uit met RFID tags, bouwde een cash& carry en haalde 100 supermarktketens binnen als klant. Recent is het voor klanten mogelijk om 24/ 7 op de veiling in te kopen. Ze krijgen aankopen direct geleverd.

Momenteel denkt de veiling na over de verkoop van groente en fruit via de veiling en over logistieke hubs in Brazilië. Van Kruijssen zegt veel vertrouwen te hebben in de toekomst van Veiling Holambra. „De trein davert door. Het is aan het bestuur, directie en management om in de juiste richting te blijven sturen.”

André van Kruijssen wordt opgevolgd door facilitair en logistiek manager Jorge Possato.

Amsterdammer Van Kruijssen schrijft al acht jaar lang een blog voor de Bloemisterij.

 

 

Arie-Frans Middelburg
Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

Reageer op dit artikel

avatar