Beekenkamp Plants neemt een minderheidsbelang in Schoneveld Breeding

  Beekenkamp Plants en Schoneveld Breeding zien de stap als een samenwerking die past in de trend van schaalvergroting en ketenverkorting. Ze blijven zelfstandig opereren op het gebied van veredeling, productie en verkoop.

  Beide bedrijven zien kansen voor kennisuitwisseling van innovatieve veredelingstechnieken en onderzoek. Dat is volgens Peter van de Pol, eigenaar van Schoneveld Breeding, van grote meerwaarde voor de hele keten. Marc Driessen, directeur van Beekenkamp Plants Ornamentals, omschrijft de samenwerking als meer slagkracht krijgen op het gebied van research en development.
  De huidige samenwerkingen en relaties blijven bestaan. Voor klanten verandert er dus niets in de toegang tot genetica, teelt- en verkoopondersteuning. Gemaakte afspraken blijven ongewijzigd, evenals de contactpersonen.

  Breed sortiment zaad- en stekproducten

  Schoneveld Breeding veredelt en verkoopt wereldwijd zaden van cyclaam, primula, ranonkel en campanula. Ze blijft een onafhankelijke leverancier voor alle jonge plantenkwekers. Zomer 2019 opende ze haar nieuwe bedrijf PlantXperience (2 ha) in Wilp. Ze heeft tevens een zaadproductielocatie in Tanzania.
  Beekenkamp Plants veredelt diverse stekproducten en produceert jonge planten uit zaad en stek. Ze is bezig met een nieuwbouwproject in Maasdijk waar ze veredeling, hun Elite-programma en een showtuin voor hun gewassen kunnen samenvoegen. De Beekenkamp Group produceert jaarlijks 2 miljard jonge planten en heeft in binnen- en buitenland een totaal kasareaal van ruim 90 ha.
  Breeding Accel
  Schoneveld Breeding richtte in 2014 het veredelingsplatform Breeding Accel op, samen met de sierteeltveredelaars KP Holland, , Sion Young Plants en Interplant Roses. Augustus 2020 sloot Fresh Forward Breeding aan, die met name is gespecialiseerd in de veredeling van aardbei en appel. Doel van het platform Breeding Accel is het verkorten van de “Time to Market” voor nieuwe producten door krachten te bundelen op het gebied van veredeling, onderzoek en innovatie.

  Vlnr.: Daniëlle en Peter van de Pol van Schoneveld Breeding en An Beekenkamp en Peter Persoon van Beekenkamp Plants

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties