Berg RoseS en Van der Drift Roses integreren verkoopactiviteiten

Berg RoseS en Van der Drift Roses starten op 1 september 2018 een commerciële samenwerking. Bij Berg RoseS kunnen kopers vanaf die datum terecht voor een breed en exclusief assortiment grootbloemige rozen, inclusief Red Naomi!.

De twee rozenkwekerijen stellen dat zij door de samenwerking het breedste en meest exclusieve assortiment Nederlandse kwaliteitsrozen op eén loket beschikbaar hebben.  Berg Roses teelt in Delfgauw op 15 ha. vijf kleuren Avalanche+ en heeft daarnaast ongeveer 1 ha met daarin negen specialties, o.a de grasharten Red Eye en Flash Eye, maar ook Buttercup, Jumilia en Sophia Loren. De rode roos in het pakket komt van Van der Drift Roses, die op 4 ha in Kwintsheul een nieuwe aanplant Red Naomi in productie heeft.

Een deel van het sortiment grootbloemige rozen dat via Berg RoseS te koop is, met de witte Avalanche+ en de rode Red Naomi! als belangrijke blikvangers.

Verkoopteam Berg RoseS

Het totale pakket is per 1 september verkrijgbaar via het verkoopteam van Berg RoseS, dat bestaat uit vier personen. In combinatie met een goed aanbodsysteem kunnen zij optimaal op de vraaggestuurde markt inspelen. Er is een realtime voorraadsysteem en een VMP koppeling, zodat rozen direct vanuit de voorraad besteld kunnen worden. Vanuit de centraal gelegen locaties in Kwintsheul (Red Naomi) en Delfgauw kan er snel en vers geleverd worden. De totale werkwijze biedt schaalvoordelen, die voor klanten terug te zien zijn in een hoge servicegraad en een volledige ontzorging van hun order.  Loek van Adrichem van Berg RoseS: „ De internationale sierteeltmarkt is in rap tempo aan het veranderen. Digitalisering wordt steeds belangrijker bij het aanbieden van producten. Door op commercieel gebied samen te werken, kunnen Berg RoseS en Van der Drift Roses een breed assortiment kwaliteitsrozen aanbieden. Wij zijn de eerste rozenkwekerijen die op dat vlak zo nauw samenwerken.”

 

Van den Berg RoseS

Berg Roses is de merknaam waaronder Van den Berg Roses al enkele jaren zijn in Nederland geteelde rozen verhandeld. Het bedrijf heeft haar hoofdvestiging in Delfgauw (16 ha). Buiten Nederland zijn er kwekerijen in Naivasha (Kenia) en in Kunming (China).

Van der Drift Roses uit Kwintsheul teelt sinds 2007 op 4 ha de rode roos Red Naomi. Het bedrijf is in 2017 opgehoogd en vernieuwd, waardoor men sinds 2018 in staat is het kasklimaat boven de nieuwe aanplant volledig te beheersen met een airco. Hierdoor is het bedrijf minder afhankelijk van de weersomstandigheden. Voordat de rozen verwerkt worden, zijn ze minimaal 20 uur gekoeld voorgewaterd. Hierdoor verbetert het vaasleven en wordt de uniformiteit van de bos vergroot. Van der Drift Roses blijft tot 2019 lid van Decorum.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties