Italiaanse oudjes verblijd met Avalanche+ rozen

Tijdens Pasen ontvingen Italiaanse oudjes in zorgcentra in Rome en Milaan Avalanche+-rozen van Meijer Roses in Pijnacker. Arrangeur Paul Deckers nam hiertoe het initiatief. Hij zocht de samenwerking met ‘Italiaan’ Charles Lansdorp van Felini Foundation. „De ouderen waarderen de bloemen zeer. Ze zitten in lockdown en de bloemen zijn een teken van hoop op een terugkeer naar normaal.”

Paul Deckers is al jarenlang verantwoordelijk voor de bloemversieringen op het Sint-Pietersplein in Rome tijdens de paastoespraak van de paus. De versieringen konden dit jaar wederom niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Daarom koos Deckers ervoor om de oudjes in Rome en Milaan te verblijden met Avalanche+ rozen van Meijer Roses. In overleg met Lansdorp en de Nederlandse ambassade in Rome kozen ze ervoor om de zorgcentra te benaderen die vorig jaar Grootouderdag met hen vierden.

Follow-up

„De Paasactie werd zo een mooie follow-up van de campagne tegen eenzaamheid met Grootouderdag. Dat was een samenwerking met de Nederlandse ambassade en de Italiaanse bloemistenorganisatie Federfiori”, verklaart Charles Lansdorp. Ook de basiliek in Rome, waar de paus de paasmis opdraagt, werd versierd met Avalanche+ rozen.

Foto’s Charles Lansdorp

Volgens Lansdorp, die de rozen bij de ouderen in zorgcentra bezorgde, reageerden de Italiaanse oudjes heel emotioneel. „Ze vonden het fantastisch. Het feit dat de rozen gezegend zijn door een bisschop en voor het Vaticaan bestemd zijn is heel bijzonder voor de ouderen”, zegt Lansdorp. „Ze waarderen de bloemen zeer. De ouderen zitten in lockdown en de bloemen geven hoop op een terugkeer naar normaal. Pasen is het feest van hoop. Hopelijk kunnen we volgend jaar terug naar een plein vol met bloemen en planten.”  

Snakken naar normaal

Lansdorp was zondag tijdens een live uitzending op de Italiaanse Rai. „Het is echt een geslaagd initiatief. Het is ongekend hoeveel aandacht het van de media kreeg. Ook in Nederland was er veel aandacht voor. Het is een teken dat mensen snakken naar normaal.”

Maandag 29 maart gingen de duizenden Avalanche+-rozen op transport om de inwoners van Rome tijdens Pasen te verblijden met bloemen. Het transport vertrok vanaf Meijer Roses in Pijnacker, waar de rozen werden gezegend door de bisschop van Rotterdam, mgr. Van den Hende.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties