Home Vakblad voor de Bloemisterij Het vak Bodemherbiciden nuttig in dahlia

Bodemherbiciden nuttig in dahlia

0
Bodemherbiciden nuttig in dahlia

Telers van dahlia hebben een beperkte hoeveelheid herbiciden tot hun beschikking. Met name bodemherbiciden kunnen vrijwel niet toegepast worden. In een demoproef toont het middel AZ500 potentie. Van andere alternatieven lijkt schade of groeibeperking een belemmering voor de teelt.

Het droge, zonnige weer van afgelopen weken heeft de kieming van onkruiden flink geremd. Toch kon in de demoproef onkruidbestrijding dahlia in Noordwijkerhout geconcludeerd worden dat in de 24 proefveldjes (vier herhalingen en 8 behandelingen) de onbespoten veldjes iets vuiler zijn dat de rest. „Een heel belangrijk effect van de geteste herbiciden gaan we pas beoordelen bij de oogst en afbroei. We weten dat herbiciden invloed kunnen hebben op de groei van de knol en zelfs in de vervolgteelt of broeierij kunnen nog nadelige effecten van middelen optreden”, vertelde adviseur Paul Duindam van toeleverancier GMN.

Vorig artikel Beroemde Belgische tuinarchitect Jacques Wirtz overleden
Volgend artikel Tips voor werken bij warm weer
Hans Neefjes is sinds december 1999 werkzaam als vakredacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Een geboren en getogen Westfries (Obdam) en inmiddels al enkele decennia woonachtig tussen de kassen in het Westland. Hij groeide op een agrarisch bedrijf op, plukte op jonge leeftijd enkele vruchten uit de lucratieve bollenteelt-/handel en koos uiteindelijk voor een opleiding aan de Agrarische Hogeschool in Den Bosch. Deed tien jaar allerlei werkzaamheden bij vermeerderaars van chrysantenstek en realiseerde zich toen dat er nog een manier is om zijn nieuwsgierigheid en brede interesse in de agrarische sector te benutten. Een vacature bij het Vakblad kwam precies op het goede moment. Binnen een maand was hij aangenomen als vakredacteur. Volgde journalistieke cursussen, maar merkte al snel dat interesse, kennis en ervaring van de sierteelt ook heel goed van pas komen in zijn nieuwe baan. Mooi om als redacteur dicht bij de ontwikkelingen in de sector te zitten. Met zowel familieleden en diverse vrienden en kennissen in de sierteeltbranche, is er sowieso altijd input. Het blijft uitdagend om daar vakinhoudelijke dingen van te maken, zowel in print als online.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties