Colourful Gardens staat te koop

De beslissing is genomen. Colourful Gardens staat te koop, na meer dan 20 jaar in Canada potplanten te hebben gekweekt. Hier ging een heel proces aan vooraf. Sinds 2003 hebben we veel tijd, aandacht en geld geïnvesteerd in de teelt en markt van bromelia’s. Dat geef je niet zomaar op. Dus toen Mats en Estelle om verschillende redenen bij ons aanklopten om mee te werken, zag ik daarin een mogelijkheid om het bedrijf voort te zetten. Uiteindelijk gingen zij hun eigen weg en gingen wij verder met het zoeken naar de meest geschikte oplossing. Een bedrijfsleider; verhuren; verkopen; alle mogelijkheden werden besproken.

Wij hebben altijd een relatief klein familiebedrijf willen voeren. Geen vast personeel, enkele parttime krachten, en verder alles zelf doen. We verkopen als enige kweker van bromelia’s in Ontario een kwalitatief hoogwaardig niche product. Onze mate van service en op maat leveren is onze kracht. Colourful Gardens is daardoor een gezond klein bedrijf met goede financiële resultaten. Ook de vooruitzichten zijn goed. Er is mogelijkheid om te groeien. Er is concurrentie uit de VS, maar de wisselkoers van de US dollar is in ons voordeel.

Wat we te koop aanbieden is uniek. Ons bedrijf staat op een 20 ha grote farm met veel natuur er omheen. Veel bloemen- en plantenkwekerijen zijn de laatste jaren gekocht  voor de teelt van cannabis. Met verschraling van het bloemen- en plantensortiment als gevolg. Daardoor ontstaat ruimte voor nieuwe ondernemers met nieuwe ideeën.

We hebben kwalitatief goed water en gas aan de weg; het klimaat is gunstig en in Zuid-Ontario er is meer licht in de winter en zijn de dagen langer. We zitten dicht bij Simcoe (6 km) met 2 middelbare scholen en een ziekenhuis. Het huis heeft zes slaapkamers en een appartement voor de (schoon-)ouders. Er is een zwembad.

In Ontario staat een agrarisch bedrijf gemiddeld een jaar tot anderhalf jaar te koop. We proberen ons bedrijf  te verkopen als lopend bedrijf. Verder gaan we een stuk land kopen om een nieuwe  plek voor onszelf te creëren. Ook willen we tijd vrijmaken om te reizen en onze blik op de wereld verruimen. We maken ons klaar voor een nieuwe fase van ons leven.

Angelle van Kleef,

Potplantenkweker, Ontario, Canada

Lees hier meer columns van Angelle

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties